Przepis na tosty z awokado i hummusem
Przepis na Tosty z awokado i hummusem to idealny wybór jeżeli szukasz pomysłu na szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie. To połączenie awokado i aromatycznego hummusu nie tylko świetnie smakuje, ale też dostarcza sporą porcję wartości odżywczych, które dodadzą energii na cały dzień. Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut, a efekt na talerzu robi wrażenie.
Łącząc hummus i awokado, dostarczasz organizmowi komplet zdrowych tłuszczów, błonnika, witamin i minerałów, które są doskonałym wsparciem dla twojego serca, układu nerwowego oraz trawiennego.
pieczywo pokrojone w kromki
1 awokado
2/3 łyżki hummusu
sól
pieprz
Przygotowanie:
Na patelni z rozpuszczonym masłem połóz kromki chleba lub włóż do rozgranego tostera i poczekaj, aż będą złociste i chrupiące. Awokado przekrój na pół, usuń pestke i wyjmij miąższ. Rozgnieć go widelcem by powstała gładka masa, a następnie dopraw solą i pieprzem dla smaku. Na kromki nałóż warstwę hummusu, a następnie warstwę rozgniecionego awokado. Jeśli chcesz, dodaj plasterki pomidora, rzodkiewki lub udekoruj tosty świeżą posiekaną natką pietruszki lub kolendrą
Smacznego!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz